POSJETITE NAS

Podgorska 10, Novaki Bistranski

POŠALJITE UPIT

info@agrocar.hr

Nakon uspješno dobivenih i iskorištenih sredstava za unaprjeđenje poljoprivredne proizvodnje u obiteljskom rasadniku tvrtke Agro-Car d.o.o., ali i osiguranja istog razmišljamo o prijavi i na druge natječaje Programa ruralnog razvoja.

Zvonimir Car, diplomirani agronom iz Donje Bistre, sam je napisao EU projekt i na natječaju Programa ruralnog razvoja dobio sredstva namijenjena mladim poljoprivrednicima. U velikom obiteljskom rasadniku, tvrtki Agro-Car d.o.o. voćnih i loznih sadnica koju je još prije 30 godina osnovao njihov otac Branko, Zvonimir je zadužen za komercijalni dio posla, dok brat Krešimir, također agronom, vodi proizvodnju.

“Sam sam napisao projekt i bez većih ispravaka, ali uz točne i potpune dokumente, bez nadopuna, je prošao”, zadovoljno nam kaže Zvonimir koji je sredstva dobivena kroz podmjeru 6.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima”, tip operacije 6.1.1., iskoristio prije tri godine za nabavku poljoprivredne mehanizacije te kupnju zemljišta za rasadnik u Bistri. Točnije, iznos od 50.000 eura uložio je, uz zemljište, u nabavku dva traktora, jedan veliki i jedan mali međuredni te malčer i traktorski viljuškar koji mu uvelike olakšavaju rad u rasadniku.

Cijeli članak pročitajte na linku: https://www.agroklub.com/vocarstvo/sam-napisao-eu-projekt-i-dobio-sredstva-za-kupnju-mehanizacije-i-zemljista/60460/